Yann Tiersen & Shannon Wright borduurden twintig dagen lang op tien nummers die een perfecte versmelting zijn van de beide ideeënbronnen die ze naar de studio brachten. Tot geen formele resultaten verplicht, bleek het creatieve avontuur waarin deze gelijkgestemde zielen uit twee, door taal- en culturele verschillen gescheiden werelden zich in de lente van 2004 stortten desalniettemin goed voor 10 prachtige stukken. Yann Tiersen is zonder meer het meest bekend door zijn soundtrack van de film 'Le fabuleux déstin d'Amélie Poulain', Shannon Wright van voorlopig nog iets minder bekend werk, maar wat deze twee in het album dat hun beide namen draagt met de buitenwereld willen delen is onmiskenbaar klaar om vele zielen te raken.

Over de audio

Op het album "Yann Tiersen & Shannon Wright" is het nummer 'Callous Sun' een van de stevigere nummers, maar dat op een perfecte manier weergeeft waar de beide muzikanten vandaan komen en elkaar aanvullen. De repetitieve pianomelodie, de beklijvende, krachtige, maar droevige stem van Shannon Wright en de volle gitaarakkoorden getuigen van de impressionistische melancholie die de twee muzikanten in hun muziek kwijt willen. Kort en krachtig, subtiel en toch vol. Yann Tiersen beschrijft zelf het nummer als volgt:

Eigenlijk is dit nummer op dezelfde manier als alle andere [zie interview] tot stand gekomen. Eén van ons bracht op een morgen de basis mee naar de studio en we hebben het gedurende de hele dag verder uitgewerkt. Voor dit nummer bracht Shannon de pianomelodie aan en een basis voor de zang, ik bedacht de Rhodes en de basmelodie. De keuze van de instrumenten is heel natuurlijk gekomen, we hadden steeds dezelfde ideeën en een echte vrije aanpak. Shannon speelt piano en ik speel bas, wat misschien niet het eerste is wat de mensen zouden verwachten bij het horen van dit nummer."

Meer over Yann Tiersen & Shannon Wright


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.