Zucchini Drive blijft heerlijk rondsurfen in een watertje dat pop, elektronica en hiphop combineert. Ook de tweede langspeler van het Belgisch / Zweedse duo, 'Goodyear Television Playhouse' presenteert een heerlijke cocktail van spitsvondige technische details, zoete, verslavende melodieƫn en de zwevende stem van Tom de Geeter. Waar de voorganger van dit album nog ondersteuning van topmuzikanten en -producers (Styrofoam, B. Fleischmann, Marcus 'Notwist' Archer) kreeg, heeft het duo ditmaal het roer in eigen handen gehouden. Dat maakt de internationale uitstraling, en zelfs erkenning, er niet minder om.

Over de audio

Tom De Geeter verduidelijkt: "Voor 'Goodyear Television Playhouse" besloten we productiegewijs hier
en daar het heft in eigen handen te nemen.. Hiervoor zat ik in eerste instantie samen met Mich van mijn favoriete Belgische band Hitch.. Ik liet enkele loops spelen waarop Mich gitaar opnam.. Daaruit creƫerden
we acht nummers waarvan we er uiteindelijk twee gebruikten op het album.. Op deze twee werkte ik verder om structuur, bas en beats goed te krijgen.. Nadat we alles vocaal opgenomen hadden, ging ik met de 2 tracks naar Pol van die andere fantastische Kortrijkse band Galatasaray om de bas opnieuw op te nemen en hier en daar variaties toe te voegen.. Na al het mixen, werden deze nummers 'A Brandnew 39' en 'Moms & Props'."


Vooral dat laatste nummer toont aan waar Zucchini Drive erg sterk in is. Ogenschijnlijk eenvoudige (maar sterke) raps worden zacht en toegankelijk ondersteund door een mooi gelaagd geluidsspectrum. Ondanks een vrij bitsige tekstuele inhoud, klinkt het totaalbeeld aanvankelijk erg vriendelijk en warm. Een subtiele opbouw in ondertonen verraadt echter onrust en geeft nog meer diepgang aan dit op zich al erg sterke nummer. Meermaals beluisteren is aangewezen, maar let op voor een hoge verslavingsfactor!

Meer over Zucchini Drive


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.