Zucchini Drive is het derde project dat de West-Vlaamse mc Tom De Geeter (ook bekend als Siaz van Cavemen Speak) en de Zweed rapper Marcus Graap (Stacs of Stamina) ondernemen. Steeds op zoek naar een ander geluid is hun muziek van The World After 4/02 over Gunporn naar Zucchini Drive niet blijven stilstaan, wat (weer) een nieuwe naam noodzakelijk maakte.
Voor het album 'Being Kurtwood' hebben ze zich omringd met een lijst producers die menig platenbaas zal doen watertanden. Met onder andere alias, Marcus Acher, Styrofoam, Pilot Balloon of B. Fleishmann hebben een stal muzikanten aangesproken die in indierock-, elektronica- of hiphopmiddens meer dan hun strepen verdiend hebben. De uiteenlopende stijlen van de verschillende producers garanderen bovendien dat elke track een eigen geluid heeft, waardoor de avant-hop (omdat het kind een naam moet hebben) steeds op een andere manier wordt ingevuld.

Over de audio

Op 'Earth to Kurtwood' worden de verschillen tussen de stemmen van Graap en De Geeter mooi uitgespeeld. Zelfs in die mate dat het louter wisselen van mc al voor breuken in het nummer zorgt, alsof de muziek plots een scherpe bocht naar links of rechts maakt zonder eerst pinkers gebruikt te hebben. Dit effect wordt nog verscherpt door de productie van Pilot Balloon. Die zit vol kleine ritmische spanningsvelden en het lijkt alsof de verschillende ritmische patronen van beats, gitaren, keyboard en dergelijke niet op elkaar passen. Vooral bepaalde gitaarlijnen doen graag moeilijk. Niet in hoekige patronen of totaal onlogische kronkels, maar in kleine formules die best wel samen gaan, al heeft de gemiddelde luisteraar waarschijnlijk wel wat tijd nodig om er aan te wennen.
Dit spel van schijnbaar niet samen horen en gewenning aan de spanning wordt het hele nummer door gespeeld, zodat de luisteraars, wanneer hij zich verzoend heeft met de ene situatie, al snel getrakteerd wordt op een nieuwe. Vooral de geleidelijke overgang van de ene beat naar de andere (tussen 1'36" en 1'46") zal diegenen die zweren bij strak afgelijnde MTV-beats een doorn in het oor zijn. Voor de anderen is het daarentegen genieten geblazen.

Meer over Zucchini Drive


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.