Cephalic Carnage is een compleet geschifte band. De wortels van dit combo liggen overduidelijk binnen de grindcore, maar in plaats van zich enkel te focussen op afwisselende grind gaat Cephalic Carnage nog een aantal stappen verder. Doorheen het oeuvre van deze band worden vrolijk grind, stonerrock, doom metal en jazz tot een geheel gesmeed. Het allerleukste is wel dat die combinatie ervoor zorgt dat Cephalic Carnage één van de meer interessante bands van het ogenblik is.
Wie enkel de moeite neemt om de eerste vier nummers van 'Anomalies' te doorlopen zal concluderen dat het vooral draait om technische grindcore. De combinatie van over-the-top snelheden en plotse breaks geven alleszins die indruk. Cephalic Carnage maakt een behoorlijk nerveuze indruk doordat de band constant van de hak op de tak springt. Ruimte voor een adempauze is er nauwelijks. En dan valt plots het nummer 'Piecemaker' in: een logge gitaarpartij die uit maximaal vier akkoorden bestaat, sleept de luisteraar mee in een met marihuanadampen gevulde ruimte. Dit is plots rock die fel aanleunt bij Black Sabbath en Queens of the Stone Age. Meteen na 'Piecemaker' schakelt Cephalic Carnage plots drie versnellingen hoger in het atonale 'Enviovore'. Notencombinaties die volledig naast elkaar lijken te lopen hebben hier net het effect dat het beluisterbaar blijft in plaats van een warrige soep te worden. Dat resultaat bewijst dat de heren van Cephalic Carnage uitmuntende muzikanten zijn. 'Sleeprace' is net zoals de titel laat vermoeden alweer een tergend traag nummer naar grindcore-standaard. 'Kill for Weed' is dan weer eerder een rock 'n' rollnummer met bijzonder luide gitaren. Dat Cephalic Carnage niet vies is van enige humor bewijst onder meer het nummer dat heel vrolijk 'Dying Will Be the Death of Me' heet.
Het samenraapsel van stijlen zou een reden kunnen zijn om Cephalic Carnage af te doen als een bende gekken, maar de simpele waarheid is dat een mens geboeid blijft luisteren naar wat deze heren allemaal uit hun koker gaan schudden. Combineer die innovatie met uitgekiend songschrijverschap en een neus voor pakkende songs en Cephalic Carnage kan iedereen aan de haak slaan.

Meer over Cephalic Carnage


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.