Ondanks de jonge leeftijd van de groepsleden, kan Freaky Age intussen een aardig palmares voorleggen. Als 14-jarige jonkies bereikten ze in 2006 de finale van Humo's vermaarde Rock Rally, waar ze echter hun meerdere moesten erkennen in The Hickey Underworld en The Blackbox Revelation. Met 'Time Is Over' en 'Where Do We Go Now' bevatte hun debuut 'Every Morning Breaks Out' (2008) enkele puike singles die niet weg te branden waren van de nationale radiogolven. Opvolger 'Living In Particular Ways' biedt meer van hetzelfde: vlotte, puntige gitaarrock zonder scrupules.

De melodieuze lyriek en nonchalante flair van frontman Lenny Crabbe blijven ook op de nieuwe plaat de voornaamste exponenten van Freaky Age. 'Never See the Sun' is gezegend met dezelfde melancholische gloed, gebalde gitaarriedels en hoekige ritmiek als 'Where Do We Go Now' en illustreert daarenboven dat Crabbe als songschrijver gegroeid is. Ook 'Hard to Believe' staat bol van de frisse hooks en aanstekelijke harmonieën. 'A Little Late' en 'Towns Don't Sleep' doen bij momenten wel heel sterk aan respectievelijk 'Take It or Leave It' en 'Hard to Explain' van The Strokes denken, maar beter goed gepikt dan slecht gevonden, luidt het gezegde. Het ingetogen 'After All' keert terug naar de essentie van gitaar en zang, ingekleurd met accenten van lapsteel en bas. Het blijkt een welkom rustpunt, gezien de sneltreinvaart die Freaky Age erop nahoudt. 'Living In Particular Ways' bevat 13 tracks en dat zijn er onvermijdelijk enkele te veel. 'The Racing Horse' glijdt eerder onopgemerkt voorbij, terwijl het gejaagde 'It Ain't Right' net iets te veel uit de losse pols op band lijkt gezet. Het neemt echter niet weg dat 'Living In Particular Ways' zijn mannetje kan staan naast alle hippe releases aan de overzijde van het Kanaal.

Ergens tussen Arctic Monkeys en The Strokes blijft Freaky Age zorgeloos zijn ding doen. 'Living In Particular Ways' is een licht verteerbaar, jeugdig rockplaatje dat garant staat voor vijfendertig minuten aangenaam vertier. Wie niet verlegen zit om een hapklare portie gitaren op tijd en stond, zal er zich allerminst een buil aan vallen.

Meer over Freaky Age


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.