Het fenomeen Mastodon verovert de wereld stormenderhand. Dit powerrock/noise/punk/...combo weet telkens weer te verbazen met bijzonder sterke songs en een nog veel sterkere live reputatie. Op de planken is deze band een wervelwind van enthousiasme en inzet. Het kon dan uiteraard niet lang meer duren vooraleer een dvd op de markt werd gegooid. Met 'The Workhorse Chronicles' wordt meteen aan die nood voldaan. Alle nummers die Mastodon tot hiertoe heeft geschreven staan erop, evenals een bijzonder uitgebreide kijk in de wondere wereld van het combo.

Voor wie nog nooit van deze heren heeft gehoord of geïnteresseerd is in het ontstaan van een band is het interviewgedeelte met alle bandleden bijzonder interessant. Elk lid mag even zijn eigen visie weergeven over de band en de anderen en dat levert niet zelden hilarische commentaren op. Het wordt vooral snel duidelijk dat de jongens van Mastodon al de heisa rond hun persoontje compleet niet hadden verwacht. Het is al evenzeer te merken dat ze nog steeds dezelfde jongensachtige onbevangenheid hebben als toen ze pas begonnen en dat siert hen. Vooral bassist/brulkikker Troy Sanders lijkt de meest evenwichtige persoonlijkheid binnen de band en hij schuwt de media-aandacht zoveel hij kan. Bijzonder interessant is beeldmateriaal van verschillende bands waar de heren van Mastodon eerst hun sporen verdienden. Het wordt al snel duidelijk dat ze haast voorbestemd waren om samen te komen. De drie videoclips die Mastodon reeds heeft gemaakt staan uiteraard ook op dit schijfje, maar veel leuker is het livegedeelte. Ook al is de beeldkwaliteit geregeld bijzonder matig en het geluid niet altijd even goed, toch wordt de evolutie van Mastodon prachtig duidelijk. Wat ook opvalt, is dat het publiek stelselmatig groter en groter wordt, evenals de verbazing van de groep dat ze zo'n fanatieke aanhang krijgen.

Vooruitstrevend, vernieuwend en ronduit beresterk zijn allemaal begrippen die van toepassing zijn op Mastodon. 'The Workhorse Chronicles' is een zeer mooi document van een hardwerkende band, die boven alles voor de muziek leeft en zich van al de rest geen bal aantrekt. Dit is dus niet enkel bestemd voor de rabiate fan, maar ook voor de totale leek en precies daarom is deze dvd verplichte kost.

Meer over Mastodon


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.