"We're Motörhead and we're gonna kick your ass!!" Dit is traditiegetrouw de openingszin van frontman en levende legende Ian 'Lemmy' Kilmister bij een Motörhead-optreden. Dat is een waarheid als een koe voor al wie dit trio reeds aan het werk heeft gezien. De no nonsense-attitude gecombineerd met een charismatische zanger/bassist en heerlijk doorrammende songs zijn dan ook uitstekende redenen waarom Motörhead zo geliefd is.
"Vernieuwing" is een woord dat totaal niet in het handboek van Lemmy terug te vinden is. Net als AC/DC houdt Motörhead halsstarrig vast aan wat ze het best kunnen. Sommigen uiten daar regelmatig kritiek op, in de trend dat de band al jaren dezelfde plaat maakt. Misschien is dat wel zo, maar er zijn weinig bands die steevast met gelijkaardige, sterke schijven op de proppen kunnen komen. 'Inferno' is wat dat betreft totaal geen uitzondering op de regel. De loodzware gitaarpartijen zitten vol punk- en rock 'n' rollinvloeden, het drumwerk van Mikkey Dee is zo strak als de neten en de heerlijk anarchistische teksten worden vertolkt met die typische rauwhese stem van Lemmy. In tegenstelling tot het wat meer rustige 'Hammered' geeft Motörhead ditmaal vol gas en dat levert een pak instant klassiekers op. Zo is er bv. opener 'Terminal Show' dat een heerlijk refrein bevat en als kers op de taart aangevuld wordt met gastsolo's van gitaarwonder Steve Vai. 'Killers' en 'Life's A Bitch' zijn Motörhead pur sang met een ouderwets rock 'n' roll gevoel. Er wacht echter een fikse verrassing aan het einde van de schijf, want afsluiter 'Whorehouse Blues' is precies wat de titel aangeeft: deltablues met een akoestische gitaar en een dosis zelfrelativerende humor.
Iedereen heeft vast al van Motörhead gehoord en de meeste metalminnende medemensen zijn in meer of mindere mate fan. Lemmy is ondertussen te bekijken als de metalopa die de jonge broekjes vaak een poepje laat ruiken als het op overtuigingskracht aankomt. 'Inferno' is ondertussen de zoveelste plaat van deze legendarische band, maar één die volop laat horen dat het heilige vuur nog lang niet verdwenen is en een schijf die qua uitvoering de concurrentie mijlenver achter zich laat.

Meer over Motörhead


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.