De Zweedse crust/hardcore punkband Disfear begon in 1989 onder de naam Anti-Bofors, met als belangrijkste invloeden (net zoals de meeste crustbands) Discharge (bekend om zijn D-beat, een uptempo drumbeat die iets trager is dan een uptempo thrash metalbeat), Motörhead en Black Sabbath. Onder de Disfear-banier heeft het collectief reeds vijf langspelers en een split-cd achter de rug, maar het is pas vanaf het laatste album, 'Misanthropic Generation', dat de legendarische Tomas Lindberg van de Zweedse melodieuze death metalpioniers At The Gates zijn brutaal en furieus vocaal steentje bijdraagt. Nu is de band toe aan zijn zesde werk: 'Live The Storm', waarvan de producer niemand minder is dan Kurt Ballou, gitarist van het maniakale metal/hardcoregezelschap Converge.

Vanaf opener 'Get It Off' tot en met afsluiter 'Phantom' raast het album door alsof er geen volgende dag is. De met Boss Heavy Metal 2-pedalen scheurende gitarentandem Björn Peterson - Uffe Cederlund (in 2006 pas uit het in 1989 gevormde Entombed gestapt) is heerlijk op elkaar afgestemd, de ritmesectie van bas en opzwepende D-beat drums geeft er een dikke lap op en de überfurieuze strot van Lindberg maakt het natuurlijk af, un point c'est tout. Ondanks de onophoudende uptempodrumpartijen houden de betonnen riffs van Peterson en Cederlund het geheel lekker sterk, zorgen de melodieuze partijen met metallische leads voor afwisseling en geven de gangshouts, naast Lindberg's strot, een flink stel ballen extra. Bovendien zijn de intro's van de nummers altijd zeer sterk, zie daarvoor de rockende intro van 'The Cage', de inleidende Motörhead-achtige drumpartij op 'Deadweight', de atmosferische gitaren van 'The Furnace' en het bombarderende heavy metalbegin van fantastische en energetische afsluiter 'Phantom' die bulkt van lekkere soli en ware razernij.

Disfear klaart de klus weer en laat, naar goede crusttraditie, een lekkere combinatie van punk en metal zoals het moet los op de wereld.

Meer over Disfear


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.