Een relatief onbekende band kan soms voor verrassende momenten zorgen. Dat is het geval bij Pagan's Mind. Schijnbaar vanuit het niets komt dit combo met 'Inifinity Divine' aanzetten, een plaat die boeit en bol staat van indrukwekkende songs. Een mens zou voor minder achterover vallen van verbazing.
Noorwegen staat dus niet enkel garant voor grimmige en hatelijke black metal. Progressief getint zwaar metaal krijgt een ereplaatsje in de besneeuwde fjorden door het talent van Pagan's Mind. Dat lijkt een boude uitspraak, maar al wie even 'Infinity Divine' in de platenspeler schuift zal snel moeten toegeven dat hier klasse aan het werk is. De muzikanten in deze band zijn begiftigd met een flinke dosis muzikaal talent en hebben dan ook nog eens als bonus dat ze weten hoe ze sterke songs moeten in elkaar flansen. Dat is voorwaar een uitmuntende combinatie. Opener 'Caught in a Dream' is een meeslepende stamper, met zeer aardig gitaarwerk en de mooie zangstem van Nils Rue. De band laat links en rechts referenties horen aan Queensrÿche. Schijnbaar niet bedoeld, maar als een jonge groep erin slaagt om meteen vergeleken te worden met progressieve kanonnen als Queensrÿche is dat een zeer mooie aanbeveling. De afwisseling tussen agressie en melodie werkt aanstekelijk. Pagan's Mind is niet vies van rustpunten maar die gaan nergens ten koste van het meeslepende tempo. Toegegeven, de stem van Nils Rue is wat aan de hogere kant, maar er kan moeilijk getornd worden aan het feit dat de man leuke dingen kan doen met zijn stembanden.
Pagan's Mind levert met 'Infinity Divine' een zeer mooi visitekaartje af en bewijst tegelijkertijd dat er nog steeds verfrissende invallen binnen de wereld van power metal kunnen plaatsgrijpen. De band houdt zich ver van clichés en mag gerust een plaatsje veroveren in elke platencollectie. 'Infinity Divine' is warm aanbevolen voor mensen die hun metal doordacht en melodieus hebben.

Meer over Pagan's Mind


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.