Het leven is een strijd, zeker in de hardcorewereld. Dat bewijzen de mannen van Terror steeds weer op een beenharde manier. Dit collectief uit Los Angeles begon zijn carrière met de 'Lowest of The Low' EP in 2003 en liet een jaartje erna zijn debuut los, 'One with The Underdogs'. Deze twee platen vormden de basis van de hardcoreformule à la Terror: metalgetinte gitaren, groovende- of snelle hardcoredrums en de getergde brul van zanger Scott Vogel. Deze stijl is zeker niet nieuw en de luisteraar moet dan ook weten dat Terror sterk beïnvloed is door de NYHC-scène (onder andere Madball, Biohazard, Sick of It All), die op haar beurt ook inspiratie ging halen bij de vroege punk en thrash metal. Nu heeft Terror zijn nieuw album uit, 'Always The Hard Way'.

Van hard gesproken: opener 'All for Revenge' zegt dat het tijd is voor wraak en laat op de luisteraar een tornado los van thrashy hardcorestukken en groepsgeschreeuw in het refrein: This, this is the end / All, all for revenge'. Zeg dat wel. Het volgende, nog meer om zich heen slagende 'Strike You Down' is ongetwijfeld het beste en meest naar metal neigende nummer van de plaat: een heerlijke thrash metalriff zet in en in het middenstuk geven de heren van Terror nog altijd gas met open gitaarakkoorden, ritmische gitaar, luide bas en donderende dubbele basdrums. Terror blijft op het grootste deel van dit album trouw aan dezelfde formule en ze zijn er ook goed in: Vogel heeft een strot die goed kan tippen aan meesterbrulboeien als Jamey Jasta (Hatebreed) of Matt Buso (ex-Bury Your Dead), de gitaristen spelen eenvoudig maar strak en de loeiende bas en de hamerende drums functioneren goed als artilleriesectie. Maar Terror kan ook wel eens gas terugnemen wat blijkt uit de titeltrack, 'Hell to Pay' en 'Dibbs and Murs Check in'. Deze laatste track steekt een beetje uit omdat het gewoon een hiphopnummer is waar twee mc's (zie titel) in rappen op een beetje een flauwe beat. Gelukkig boren het hamerende 'Hardship Belongs to Me' en het slopende, trage 'Smash Through You' de luisteraar weer de grond in als waardige afsluiters.

De heren van Terror doen weer eens waar ze goed in zijn: een compromisloze hardcoreplaat maken. Voorspelbaar maar zeer kundig gemaakt. Eenvoudig maar effectief. Nu nog zien of ze dat volgende keer ook kunnen doen.

Meer over Terror


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.