Hardcoregiganten Terror slaan – vrij kort na 'Keepers of the Faith – opnieuw toe met een succulent splinterbommetje genaamd 'Live by the Code'. Een treffende titel, want als er een groep is die bijzonder goed de beginselen van de stroming uitdraagt, dan moet dat Terror wel zijn. Deze schijf is misschien iets minder bruut dan de voorgaande en bevat een tikkeltje meer melodie, maar Terror zou Terror niet zijn als ze niet los de spreekwoordelijke ballen uit de broek zouden laten donderen.

Nauwelijks een half uurtje speeltijd en elf nummers: de band heeft niet bepaald gekozen voor kwantiteit maar in dit geval is dat geen beletsel. Terror kiest er namelijk voor om elke song te laten knallen als de beesten en in dat geval is het vaak beter om iets minder nummers te hebben dan een album op te vullen met semi-obligate halfwassen songs. Dat maakt dan ook dat er geen slechter of mindere track te vinden is op 'Live by the Code' en dat is in een era van muzikale massaconsumptie een uitzondering. Het feestje begint al vlot met 'The Most High', een stampende opener die geen tijd verspilt met een zorgvuldige opbouw, maar dankzij een paar rake akkoorden een fikse vuistslag uitdeelt.

Een tweede opvallende uitschieter is 'The Good Die Young', een vlammende track die verdacht melodieus te werk gaat dankzij een pakkende hoofdlijn. Het pompende karakter van de song krijgt er een extra dimensie door en maakt dat de song vrij lang blijft nazinderen. Ook 'Hard Lessons' of het directe 'Nothing In Your Head' zijn duidelijk blijvertjes.

Fervente aanhangers dienen zich overigens geen zorgen te maken: aan de essentie van wat Terror is, werd hoegenaamd niet gesleuteld. De band is nog steeds op en top herkenbaar als zichzelf en dat zal ook nooit veranderen. In dit geval is dat een goede zaak, want zolang Terror uitstekende hardcore blijft maken (net zoals ze hier op nieuw ten volle bewijzen), is er geen vuiltje aan de lucht.

Meer over Terror


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.