Met hun verschroeiende debuut 'The Pretense of Normality' hesen de vijf heren van The Setup zich in 2005 naar de top van onze vaderlandse hardcorescene. Twee jaar na datum dalen ze nog dieper af in de krochten van de hel en bestendigt 'Minister of Death' het solide geluid van de groep. De eerste oplage van deze cd bevat tevens een, zij het vrij korte, DVD met daarop onder meer beeldmateriaal van op Groezrock en Pukkelpop.

'Post Mortem Blues' begint met wat langzaam aanzwellende gitaarnoise, tot het imposante keelgeluid van Dries Olemans de boel mag openbreken. Hatebreedliefhebbers kunnen zich alvast verheugen op een stel beukende gitaren en een monumentale ritmesectie, die het effect heeft van een pletwals op een verse laag asfalt. In 'Winter' komt brulboei Sven de Caluwé van het Belgische deathmetalvlaggenschip Aborted een handje toesteken, wat resulteert in een ware krachttoer die heel wat nieuwe zieltjes over de streep zal trekken. Onze favoriete stand-upper Alex Agnew levert een vocale bijdrage aan 'Shifting Morals', een nummer dat knalt op melodie en met "Fear is the new standard" het postapocalyptische devies van deze plaat mag verkondigen. 'Sniper' slaat de trommelvliezen meteen murw en doet met zijn tegendraads gitaarspervuur denken aan de verwoestende feel van Converge, terwijl afsluiter 'Roses and Skulls (Make a Great Match)' zowaar van een gezonde dosis pathos voorzien is.

The Setup houdt er geen intrigerende stijlexperimenten op na en probeert niet om zichzelf opnieuw uit te vinden. De groep gaat evenwel gretig verder op de weg die het met zijn debuutplaat was ingeslagen. 'Minister of Death' is een messcherpe mix van hardcore en metal (noem het vooral géén metalcore) die de luisteraar meteen met zijn rug tegen de muur duwt. Dit is een staaltje agressiviteit waar veel buitenlandse bands een puntje aan kunnen zuigen.

Meer over The Setup


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.