Het Sterrebeekse collectief The Sedan Vault is niet zomaar een band. Hun excellente debuut ‘Mardi Gras of the Sisypha’ (2006) vertelde het post-apocalyptische verhaal van een hoer, een drugdealer en een kind die ronddwaalden in een ongure stad. Opvolger ‘Vanguard’ (2008) verhaalde over de op- en ondergang van een terroristische groepering. Het resultaat was telkens een opwindende smeltkroes van extatische post-hardcore, slimme indierock en smaakvolle elektronica. Op basis van de teksten van ‘Vanguard’ lanceert de groep nu een e-novel, een grafische aanvulling op het album die de brug slaat met film en internet.

Na eerdere samenwerkingen met tekenaar Dave Decat en filmmaker Danny Willems, collaboreerde The Sedan Vault ditmaal met Criticus Design, dat ook al het artwork van 'Vanguard' verzorgde. Aan de hand van krantenknipsels, videofragmenten en monochrome animaties wordt het relaas van de plaat in tien hoofdstukken gereconstrueerd. In het kort: vier mannen beramen een aanslag op de kogelvormige Gherkin wolkenkrabber in het centrum van Londen, maar het loopt faliekant af.

Op vrijdag 16 april wordt de e-novel op groot scherm geprojecteerd in Cinema ZED van het Leuvense Stuk. Tijdens de drie sessies van die avond (om 20u15, 21u en 21u45) zal The Sedan Vault live voor de soundtrack zorgen. De toegang is volledig gratis, enkel vooraf reserveren is vereist. Vanaf 23u zal het crossmediale hoogstandje tenslotte te vinden zijn op de website van de groep.

Meer over The Sedan Vault lanceert e-novel


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.