Het verhaal van Amatorski is genoegzaam bekend: zoals veel jonge Belgische groepjes gooiden ze voor het eerst hoge ogen tijdens rockcompetities als het Oost-Vlaamse Rockconcours en vooral Humo’s Rockrally. Tot hun eigen verbazing schopte hun eerste single ‘Coming Home’ (met een belangrijke bijdrage voor Bony King Bram Vanparys) het vervolgens tot alternatieve monsterhit in Vlaanderen. Zo werd het collectief meteen voor de leeuwen geworpen, stonden de drie heren en de frontvrouw over het ganse land op festivalaffiches en groeiden de verwachtingen – na het uitbrengen van de gigantisch goed ontvangen debuut-EP ‘Same Stars We Shared’ – tot haast onrealistische hoogtes.

Sinds dit debuut is er echter enorm veel veranderd. Niet alleen heeft Amatorski in korte tijd op en naast het podium een enorme maturiteit gekweekt. Ook wisten ze de voltallige Vlaamse muziekverzameling te verrassen met een muzikale stijlbreuk. Hun intimistische popfolk ruilden ze namelijk in voor zeer kwetsbare triphop.

Over de audio

‘22 Februar’ kan doorgaan als één der hoopvolste momenten op het vrij donkere en erg ingetogen ‘TBC’. Verantwoordelijk hiervoor zijn de speelse pianopartij en de jazzy drumlijnen van. Verder klinkt Inne Eysermans haar stem hier wat stoffig en galmend. Toch is de combinatie van deze verschillende ingrediënten het recept voor één van de hoogtepunten op TBC.

Meer over Amatorski


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.