Amenra is niet zomaar een band: het is een religie. Het Kortrijkse collectief doet sinds 1999 koppig zijn eigen ding, wars van alle trends en hypes. Zijn handelsmerk: trage, hypnotiserende metal waar loodzware riffs en manische vocalen gekoppeld worden aan atmosferische passages en uitgekiende spanningsbogen. Eind 2012 tekende 'Mass V' opnieuw voor een overweldigend muzikaal epos dat resoluut mikt op een transcendentale ervaring.

Over de audio

'Dearborn and Buried' is het openingsnummer van 'Mass V'. Deze liveregistratie werd opgenomen tijdens de releaseshow op 10 februari 2013 in De Kreun, de concerttempel van thuisstad Kortrijk. De track werd gemixt en gemasterd door Billy Anderson, de man die tevens achter de knoppen zat voor de legendarische stoner- en metalalbums 'Holy Mountain' van Sleep, 'Houdini' van Melvins en 'Through Silver In Blood' van Neurosis.

Tijdens optredens hanteert Amenra steevast een minimum aan belichting en visuals om een maximum aan sfeer en beklemming te creëren. 'Dearborn and Buried' laat zich dan ook het best beluisteren in het schemerdonker, maar zorgt zelfs op klaarlichte dag voor een complete sonische overrompeling. In zijn kenmerkende stijl beukt Amenra minutenlang in op de trommelvliezen met dissonante gitaaruithalen, ronkende bassen en monumentaal slagwerk. Subtiele melodische variaties in de leadgitaar (omstreeks 1'44'') en verdoken etherische vocals (omstreeks 4'22'') verraden echter een goed oor voor detail en compositie.

Meer over Amenra


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.