Zo eenvoudig en eenduidig als de naam 'Eavesdropper & Waterman' is, zo gelaagd en verfijnd klinkt de muziek van dit duo. Yves De Mey (Eavesdropper) is al jaren actief bezig in de elektronische muziek: oorspronkelijk heel sterk dansvloergericht met o.a. mokerende drum'n'bass, later als componist voor dans-, theater- filmproducties. Alex Waterman komt met zijn klassieke cello-opleiding (New York en Amsterdam) en zijn activiteiten in de geïmproviseerde en hedendaagse klassieke muziek uit een heel andere hoek. 'Eavesdropper & Waterman' is het relaas van 2 muzikanten die alles willen, behalve de ander een manier van werken of een visie opdringen. Het resultaat: beide begeven zich op onbekend terrein waarbij de luisteraar mag volgen. Op eigen risico.

Over de audio

"Liiac is het derde deel van een trilogie die op de cd 'Eavesdropper & Waterman' terug te vinden is. Het basisconcept van dit album is dat alle geluiden, dus ook de elektronische, afkomstig moeten zijn van de cello. De technieken die hiervoor gebruikt worden zijn louter softwarematig, gaande van standaard pakketten tot eigen geprogrammeerde dingen."
Zo wordt 'Liiac' door Yves De Mey zelf getypeerd. De 'In detail' die via de onderstaande link te vinden is, biedt de luisteraar een unieke kans om binnen te gluren in de laptop en de studio van Eavesdropper. Niet alleen wijst hij op de kleinste details, vaak zegt hij ook hoe die technisch gerealiseerd werden. Luisteren met de uitleg van de maker zelf garandeert zo een totaal andere ervaring. Sommige zaken zijn zelfs zo precies uitgewerkt dat ze mogelijk niet van de eerste keer gehoord zullen worden. De verklaringen van deze details zijn dan weer zo exact dat ze haast een handleiding zijn voor de elektronica-doe-het-zelver. Alleen voor de laptop moet die dan wel zelf zorgen.

Meer over Eavesdropper & Waterman


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.