Na zijn studies aan het Amsterdamse conservatorium, bleef de Duitse pianist Franz von Chossy hangen in Nederland. Hij wordt er ondertussen beschouwd als een van de interessantste pianisten van zijn generatie en oogstte in 2007 veel succes met zijn debuutplaat ‘Awakening’. Sinds hij Jef Neve opvolgde in het Pascal Schumacher Quartet, gaat zijn naam in België (maar ook daarbuiten) steeds vaker over de tongen.

Op een meer dan ideaal moment verscheen met ‘Pendulum’ onlangs zijn tweede trioplaat. Deze keer niet met Flin van Hemmen en Sean Fasciani, maar wel met bassist Clemens van der Feen en drummer Paul Wiltgen. Dit trio speelt op zijn eigen manier met het jazzidioom, waardoor popmuziek en dromerig impressionisme worden vermengd met lyrische pianojazz en af en toe een aanstekelijke groove.

Over de audio

De composities op ‘Pendulum’ zijn allemaal afkomstig van Franz von Chossy. Bij de stukken die het meeste indruk maken hoort het prachtige ‘Rooftop Garden’. Een uitgekiende baspartij vormt het fundament doorheen dit werk. Met gevarieerd ritmisch werk slalommen de drie muzikanten hier doorheen, waardoor er steeds verrassende wendingen worden gecreëerd. Van de schuifelende ritmes en de gedempte piano in het begin, wordt het stuk steeds breder uitgesmeerd qua melodie en harmonie. Dit leidt allemaal naar het grote orgelpunt, dat wordt veroorzaakt door een fantastische solopartij van de Duitse pianist.

Meer over Franz von Chossy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.