Wat is geen orkest, maar klinkt als een? Het is een raadseltje dat perfect zou passen bij het Lullabye Arkestra. Hoewel deze band uit Toronto eigenlijk bestaat uit bassiste Katia Taylor en drummer Justin Small (Do Make Say Think) en grossiert in bij momenten brutaal brommende en punky muziek, slagen ze er in om dankzij het toevoegen van blazers, viool en orgel een sound neer te zetten waar menig orkest een puntje aan kan zuigen.
Small en Taylor formeerden het Lullabye Arkestra in de zomer van 2001 en namen een cdr op, met de hulp van saxofonist Ohad Benchetrit en trompettisten Charles Spearin and Brian Cram (alle drie ook actief in Do Make Say Think). Het volgende jaar vervoegde orgelist Shelton Deverell het Arkestra en later sloten onder andere saxofonist Jason Baird (weer Do Make Say Think) en violiste Julie Penner (Broken Social Scene en ... Do Make Say Think) zich aan. Zo kon de band elke gedaante aannemen van een duo tot een twaalfkoppig collectief. 'Ampgrave' is het eerste album van de band op het Canadese kwaliteitslabel Constellation.

Over de audio

'Unite!!!!!!!!!!!!!!!!!'. Het wordt de luisteraar niet gevraagd, het is een bevel! Eentje dat het best doorklinkt in de gescandeerde teksten, maar dat is slechts één van de muzikale werelden die de Lullabye Arkestra op dit nummer bezoekt. Tijdens 'Unite!!!!!!!!!!!!!!!!!' (het zijn er 17) scheren ze met veel plezier langs drammende baslijnen, schreeuwerige punkvocalen, Mexicaans blèrende trompetten en een zwevende viool. De traag opbouwende orgelintro krijgt de luisteraar er gratis bij. De mikmak van stijlen en invloeden die – zeker in de hierboven genoemde combinatie – normaliter aanleiding geeft tot het gebruiken van het gezegde over de tang en het varken, snijdt bij het Lullabye Arkestra echter hout. En nog veel meer, zoals de omvergeblazen luisteraar zelf zal kunnen ervaren.

Meer over Lullabye Arkestra


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.