Wie Michael Gira hoofdzakelijk associeert met zijn band Swans heeft een aardig inhaalmanoeuvre te maken. Toen de groep het in 1997 voor bekeken hield, startte Gira een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière. Terwijl bij Swans de sound het centrale uitgangspunt was, werd dit voor zijn nieuwe projecten als The Body Lovers en Angels of Light de song. Ook de idee van een vast band werd verlaten: Gira zou zich vanaf nu omringen met een wisselende schare muzikanten.
De nieuwe focus op de songs betekende niet dat de muziek per definitie in alle naaktheid gepresenteerd werd. Op de eerste plaat van Angels of Light ('New Mother' uit 1999) waren naast Gira zelf bijna twintig andere muzikanten te horen, waaronder zijn gewezen Swans-collega's Bill Rieflin, Christoph Hahn en Bill Bronson. Na een handvol platen verscheen in 2005 een split-cd van Angels of Light met Akron/Family, waarop deze laatste groep ook fungeerde als Gira's backingband. Ook voor zijn recentste plaat 'We Are Him' kon Gira rekenen op de hulp van zijn favoriete rockgeoriënteerde band.
In 1990 richtte Michael Gira Young God Records op, oorspronkelijk om materiaal van Swans te releasen. Ondertussen heeft het label – dat nog steeds geleid wordt door de oprichter – een fraaie catalogus met materiaal van andere klinkende namen, zoals Devendra Banhart, Calla, Lisa Germano en Mi and L'au.

Over de audio

Deze soloversie van 'Promise of Water' laat de song (die in gearrangeerde versie op 'We Are Him' terug te vinden is) horen in alle eenvoud. met Michael Gira zelf als zanger-gitarist is al het beschikbare materiaal opgesomd: van andere muzikanten of studiotechnieken is hier hoegenaamd geen sprake meer.
Deze versie werd live opgenomen in Wolf Hole, Woodstock (NY) en is niet in de handel verkrijgbaar.

Meer over Michael Gira (solo)


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.