De vanuit de Bronx opererende Mike Ladd mag een naamkaartje van redelijke afmetingen hebben, wil het een selectie bevatten van wat de man op muziekvlak allemaal uitgespookt heeft: producer, spoken word artiest, lid van de Majesticons en de Infesticons, schrijver ('In Defense of Mumia'), studies Engelse literatuur aan Boston University, releases op Ozone, Scratchie, Thirsty Ear en Big Dada, het Britse label dat onderdeel is van het alom geprezen Ninja Tune. Het highschoolverleden als bassist en drummer in diverse rockgroepen van deze in Cambridge geboren workaholic is iets wat er voor de gemakkelijkheid kan afgelaten worden.

Over de audio

'Negrophilia' (liefde voor negers) is genoemd naar en geïnspireerd door het gelijknamige boek van Petrine Archer-Straw over de beweging die in de jaren '20 een sterke invloed had op het Parijse culturele leven. 'Back At Ya' is een zuiver instrumentale track waarop Mike Ladd en zijn collega's alle remmen losgooien en in een psychedelische ambiance terecht komen waarin zich slechts enkele instrumenten stabiel staande kan houden. De rest zwemt om te overleven van de ene variatie naar de andere, wat de luisteraar het gevoel geeft van in een flipperkast te zitten en de speelbal te zijn die door de muzikanten van hier naar daar en terug gestuurd wordt. Wat de track zo'n buitengewone klank geeft, is de combinatie van klassieke instrumenten (trompet, fagot, klarinet) en pruttelende keyboards en elektronica. Alsof de leden van een klassiek kamermuziekensemble iets te lang aan een apart gevulde sigaret hebben zitten lurken.
Mike Ladd (prog); Vija Iyer (p, org, synth); Guillermo E. Brown (d, elektr), Andrew Lamb (houtblazers), Roy Campbell (tp); Bruce Grant (loops)

Meer over Mike Ladd


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.