Dat niemand zich laat misleiden door de naam Uské Orchestra! Als er al sprake is van een orkest, dan is het er één waarbij de deelnemende muzikanten volledig en ten allen tijde onderworpen zijn aan de grote roerganger: Nicolas Husquet. Zonder noemenswaardige muzikale opleiding en zonder ook maar één instrument echt goed te kunnen bespelen, knipt, plakt en vervormt deze Belg/Mexicaan ongegeneerd alles wat zijn muzikanten bij elkaar improviseren. Het resultaat is dan steevast iets dat onmogelijk door die muzikanten live gespeeld zou kunnen worden en dat een luisteraar zich onmogelijk kan inbeelden zonder er ooit iets van gehoord te hebben. Vergeet alle muzikale normen en conventies en gluur even binnen in de surrealistische verbeelding van Nicolas Husquet. Nu het eens kan.

Over de audio

Hoe prettig gestoord de geluidswereld van het Uské Orchestra ook mag zijn, veel van wat in het nummer 'Moli Herzog' te horen is, is gebaseerd op natuurlijke geluiden. Deze zijn, ondanks de redelijk genadeloze gehaktmolen waar Nicolas Husquet ze door haalt, nog redelijk herkenbaar. Dat gunt hij de luisteraar nog, maar daar houdt het dan ook op. De manipulaties die hij op het basismateriaal loslaat zijn even onorthodox als verrassend. Alle conventies van melodie en ritme worden overboord gegooid om zo tot een totaal eigen(zinnige) klank te komen. Geen aaibare muziek want veel te stekelig, geen abstract gekraak, want veel te suggestief.
Bij 'In detail' vertelt Husquet waar de geluiden vandaan komen en hoe hij zich aan het materiaal en apparatuur vergrepen heeft om tot dit eindresultaat te komen.

Meer over Uské Orchestra


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.