Na het imposante 'Alter' uit 2003 werd het akelig stil rond Pleasure Forever, de keyboardgedreven noiserockers uit San Fransisco. De groep bracht slechts twee reguliere studioplaten uit op het Subpop-label, maar mocht wereldwijd op heel wat appreciatie rekenen. Tijdens hun korte loopbaan nam het trio tevens een EP'tje met covers op, maar vreemd genoeg kwam het nooit tot een release. Conspiracy acht de tijd echter rijp om de nummers alsnog te distribueren, aangevuld met ander onuitgegeven materiaal.

Bij het aanschouwen van de tracklist lijkt 'Bodies Need Rest' grotendeels uiteen te vallen in twee delen: eerst 4 songs van de heren zelf en daarna 4 eigen interpretaties van onder meer Alice Coopers 'Black Juju'. Pleasure Forever zet andermans nummers echter zo naar zijn hand dat ze naadloos aansluiten bij hun eigen oeuvre. De bevlogen opener 'King Cobra in the Guts of Valhalla' is van eigen makelij en drijft voort op een duister groovende ritmesectie, terwijl 'Right Back Down in the Middle' een woestenij van verschroeiende gitaarriffs doorspekt met een stel psychedelische keyboardmelodieën. Behalve Alice Cooper wordt ook Black Flag onder handen genomen. 'The Bars' begint als een opgefokte folksong om uit te monden in extatische noisepunk à la The Blood Brothers. De meest opvallende cover is ongetwijfeld afsluiter 'Honey Honey' van de Zweedse hitmachine ABBA: de zeemzoete pop van Agneta, Björn, Benny en Anni wordt getransformeerd in een slepende song met epische allures die het album geheel in stijl zijn laatste adem laat uitblazen.

Dave Clifford bezet tegenwoordig de drumkruk bij Red Sparowes, dus een reünie van Pleasure Forever lijkt uitgesloten. 'Bodies Need Rest' is een postume collectie van rariteiten die de korte maar glansrijke carrière van de groep dan ook van een gepaste afsluiter voorziet.

Meer over Pleasure Forever


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.