Swamps of Simulation is een conceptplaat: Somnabula is niet zomaar het zoveelste project van Mauro Pawlowski, het is een plaat van de nieuwe Messias zo wordt vermeld, waarvan men eventueel vermoedt dat die een incarnatie zou zijn van Mauro.
En daarmee is ook reeds veel verteld over het algemene muzikale idee. Swamps of Simulation bevat voor het merendeel redelijk structuurloze nummers die proberen een licht satanische, meestal spookkasteelachtige sfeer te creëren. Sommige daarvan zoals 'Neona vs. the Speech: Pidgin Wars' zijn daarin door de aard van de gebruikte geluiden en 'melodieën' nog ietwat onderhoudend, andere doen om dezelfde redenen enkel denken aan de soundtrack van een saaie griezelfilm. Er moeten meer mogelijkheden bestaan om met een computer of enkele homestudio-effecten dingen als gefluister, geschreeuw of opgeviste electrogeluiden originelere dingen te creëren dan Somnabula hier doet. Gelukkig staan er daarnaast ook enkele echte rocksongs op deze plaat. Nummers als 'The Lady Is a Punisher' en 'Sex Is Dead' hebben dat typisch ritmisch hoekige dat al eerder is opgedoken in andere stevige Mauro-projecten. De combinatie van een boeiende interactie tussen bas- en gitaarriffs met catchy synthesizerriedeltjes komen ook hier samen tot levendige rocksongs.
Jammer genoeg kan Swamps of Simulation als geheel niet echt overtuigen. Een conceptplaat maken rond een griezelfsfeer met allerhande electro- en computergeluiden is op zich al een riskante ambitie en Somnabula slaagt er niet echt in om dit tot een interessant einde te brengen.

Meer over Somnabula


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.