In de platenwinkel vragen naar opnames van het trio Othin Spake heeft geen zin. Momenteel is er nog niets van deze groep in de handel verkrijgbaar. In andere formaties zullen de muzikanten van Othin Spake wel in de winkelbakken te vinden zijn en waarschijnlijk meer dan één keer.
Voor de rust moet iemand niet naar deze Belgische geluidsleeuwen komen luisteren. Dat hun muziek aardig nerveus klinkt, mag daarbij niet verwonderen. Wie een agenda als die van Teun Verbruggen, Mauro Pawlowski of Jozef Dumoulin moet bolwerken, kan maar beter in conditie zijn. Verbruggen was als drummer van FES en het Jef Neve Trio reeds op Kwadratuur.be te gast en kent naast deze ensembles ook nog het VVG Trio (Vansina, Verbruggen, Gudmundson), Alexi Tuomarila, Pascal Schumacher en Johann Johannsson als werkgevers. Om de tijd te doden neemt hij er ook nog wat eigen projecten als Othin Spake, Futhark en Nozzle Slag bij.
Wie nog kan bijhouden in welke formaties Mauro Pawlowski allemaal opgetreden heeft mag het zeggen, maar dat er zullen ontbreken is zo goed als zeker: Evil Superstars, The Grooms, dEUS, Somnabula, Mitsoobishy Jacson, Shadowgraphic City, Monguito, Love Substitutes. Jozef Dumoulin van zijn kant heeft dan weer een respectabele staat van dienst bij Rêve d'éléphant Orchestra, Aka Moon, Toots Thielemans, Octurn, Marco Locurico, Brussels Jazz Orchestra, Melangtronic, het Zapp! strijkkwartet en de Waalse rockparel Venus.

Over de audio

'Deity Ame' is een deel uit de liveset die het trio Othin Spake op 27 maart 2005 liet vastleggen in de Brusselse Archiduc. Het fundament voor het nummer wordt gelegd door een brommende gitaarrif waarop en waaronder drum en keyboards/effecten een geluidsmist optrekken die steeds van kleur en dikte verandert. Zo is de muziek heel continu en toch permanent in verandering.

Meer over Othin Spake (Verbruggen / Pawlowski / Dumoulin)


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.