Er is zeer veel keuze in muziekland, en elk genre en subgenre barst van de mediocre acts. Soms zit er echter een pareltje tussen dat meteen laat horen waarom een bepaalde stijl nog steeds zijn charme heeft. Die eer gaat nu naar Terror, een band die laat horen dat het wel degelijk mogelijk is om puike hardcore met ballen te produceren die het hart in vuur en vlam zet.

De opzet van de gemiddelde Terror-song is verdacht simpel: het zoeken naar een gitaarriff die het adrenalinepeil omhoog jaagt en die vervolgens aanzet tot wild loos gaan in eender welke omgeving. Wat dat betreft heeft 'Keepers of the Faith' ongeveer een dertien keer netjes in de roos geschoten. Het recept is helemaal niet nieuw, maar deze jongens hebben het beste van brute hardcore genomen en er hun eigen ding mee gedaan. Soms heeft Terror raakvlakken met Hatebreed, maar dat komt vooral door de opgefokte agressie die hier langs alle kanten uit vliegt.

De ingredi├źnten van een klassieke hardcoreschijf zijn allemaal aanwezig: de lompe en botte breakdowns, waarbij het lekkere polkatempo plots de kop wordt ingedrukt, de gang shouts tijdens het refrein, waarbij telkens een horde kelen de frontman komt bijstaan en de hakkende gitaarpartijen die perfect getimed zijn om een vuist mee in de lucht te steken en op het ritme op willekeurige waanbeelden te slaan. Het verschil met andere bands zit hem in het feit dat Terror memorabele songs weet te pennen. Zo zijn 'The Struggle', het titelnummer of 'The New Blood' ontegensprekelijk knallers. Het titelnummer klinkt haast als een intentieverklaring, dat deze band het vaandel van de hardcore hoog wil houden. Hoeft het daarbij nog vermelding dat de zang in dit geval een brute schreeuw is, die gelukkig ver blijft van het hysterisch gekrijs van veel aspiranten?

Terror doet zijn naam alle eer aan: de band klinkt als een razende stier tjokvol steroïden en blaast los door de concurrentie heen. Het mag dan al niets nieuws zijn, het is verdraaid knap gedaan en daardoor is 'Keepers of the Faith' een van de betere hardcoreplaten die dit jaar het daglicht zullen zien.

Meer over Terror


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.