Het hoeft geen geheim te wezen: iemand die zich Twilight Circus Dub Soundsystem laat noemen, komt waarschijnijk niet af met death metal of gabberhouse. Twilight Circus serveert steevast een heerlijke diepe reggaetrip. Welkom in zijn 'Dub Voyage'.
De Nederlandse Canadees Bryan Moore is met deze inmiddels 4 jaar oude plaat toch al aan zijn achtste proefstuk toe. Door de producties op te nemen in zijn eigen Twilight Studio en uit te brengen op zijn M Label, kan hij de kostprijs hiervan telkens minimaliseren en blijven zijn relatief weinig gekende platen gelukkig toch financieel leefbaar. De formule voor al zijn ep's is vrij uniform: een dikke tiental instrumentale tracks die vertrekken vanuit een strikt rootsritme worden aangevuld met de meest waanzinnige en diepe samples. Geheel beantwoordend aan de richtlijnen van dubmeester King Tubby worden uitdeinende instrumenten, flarden van gitaarecho's en een diepe, ondersteunende bas gebruikt om de strakke reggaebasis in een warme roes onder te dompelen. Twilight Circus gaat echter veel verder dan de meeste dub soundsystems. Reverbs en uitvloeiingen van keyboard tunes worden soms wel heel erg lang uitgerokken en vloeien zodanig in mekaar over, dat een volledig nieuw geluidsuniversum ontstaat. Gelukkig wordt op deze 'Dub Voyage' de echotunnel nooit te overheersend diep, en wordt telkens mooi teruggekeerd naar het oorspronkelijke ritme. 'Heavy' is zo'n voorbeeld van hoe een perfecte dub in mekaar steekt: hoekige, tegenritmische drumkicks, een diep onderliggende basmelodie en een perfecte balans tussen de wegdraaiende Caraïbische gitaar en de elektronische melodie. Hoewel de nummers nooit de vijf minuten halen, is er telkens toch een oceaan van ruimte gelaten tussen de verschillende dub aanvallen, waardoor deze ep een erg relaxte en variërende indruk maakt.
Als kost voor anders soundsystems en dj's is deze 'Dub Voyage' mooi opgedeeld in 2 evenwichtige kanten. Op cd gezien kan dit echter nauwelijks een storende factor genoemd worden. Palmbomen en exotische stranden op de hoes maken het zomers vakantiegevoel immers volledig. Weg met die drukte, weg met alle zorgen en wegzinken in een heerlijke Mojito en Twilight Circus Dub Sound System!

Meer over Twilight Circus Dub Sound System


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.