Wanneer in 1997 de bluesrockgroep Red Red Meat ontbonden wordt, gaan sterkhouders Tim Rutili, Ben Massarella, Brian Deck en Tim Hurley elk hun eigen weg. Massarella en Rutili gooien zich op hun platenlabel Perishable Records. Voor deze laatste lijkt dat echter niet genoeg te zijn. Rutili begint namelijk te knutselen aan een muzikaal project, genoemd naar een merk audioapparatuur. Op de eerste cd's duiken de voormalige Red Red Meat leden in verschillende combinaties op en in 2002, met de ep 'Sometimes Good Weather Follows Bad People' zitten ze weer alle vier in de studio. De cirkel lijkt daarmee iets te mooi rond, want op hun recentste cd 'Heron King Blues' zijn Deck en Hurley al niet meer te bespeuren. Wel een hele reeks andere muzikanten, wat resulteert in een even bloedmooie als soms vreemde mix van rootsmuziek en elektronica.

Over de audio

'Trick Bird' is een track voor de fijnproevers: de liefhebbers van subtiele kruiden, bijna onwaarneembare geuren en zacht gloeiende geluiden. De sobere, soms wat monotone zang van Tim Rutili en Jim Becker ligt hier gedrapeerd op een deken van warme, zompige beatjes, pingpongachtige ritmes, schurende en piepende gitaargeluiden, licht zoemende orgeltjes en nog een massa andere klanken in een steeds wisselende samenstelling. Vooral wanneer de zang eenvoudig meerstemmig wordt smelt de muziek in het oor.
Om een klein beetje inzicht te geven in wie of wat er allemaal hoorbaar moet of kan zijn: Jim Becker (orgel, geplukte Turkse viool, stem), Ben Massarella (drum, percussie), Joe Adamik (loop, percussie, Shinai reed, organ matryx), Tim Rutili (stem, gitaar), Michael Krassner (organ matryx), Will Hendricks (Casio, piano, orgel).
Bij 'In detail' vertelt Tim Rutili de ontstaansgeschiedenis van dit "liefdesliedje voor een vijand".

Meer over Califone


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.