Lars Horntveth is een muziekfenomeen! De 23-jarige Noorse autodidact speelt vlot gitaar, basklarinet, sopraan - en tenorsax en bracht reeds vier albums uit met het eclectische Jaga Jazzist, waarmee hij debuteerde op vijftienjarige leeftijd. Daarbij is hij een graag geziene gast bij andere groepen zoals Motorpsycho en Turbonegro waar hij onder andere de strijkarrangementen van 'Fuck the World' schreef.
Lars Horntveth is dus een veelzijdig en druk man. Iets wat je niet zou zeggen als je zijn soloproject 'Pooka' hoort. Het is een hele eerlijke, rustige plaat waar warme, licht geaspireerde basklarinetklanken rusten op een bed van zwevende strijkers en tintelende elektronica. Nostalgie en romantiek staan centraal op dit erg filmisch album. De nummers evolueren als beeldjes in een filmrol.

Over de audio

'1. Lesson in Violin' is een nummer dat opvalt op 'Pooka'. De meeste nummers op de plaat zijn rustig, dromerig en vol weemoed. '1.Lesson in Violin' heeft dit ook, maar er komt nog een ingehouden kracht bij. Deze schuilt vooral in de bondigheid (het is het kortste nummer van de cd) en de geweldige opeenhoping van ritmes. Het nummer begint met een gedubde pizzicatomelodie, waar dan later drums en gitaar bij komen. De basdrum slaat heel de tijd door nerveuze zestiende noten, terwijl de snaar tegentijden slaat die vaak samenvallen met het gitaarakkoord dat Horntveth krachtig aanslaat. Hierbij is er ook een voortdurende wisseling van het links – rechtskanaal, wat een grote onrust en gejaagdheid creëert.

Meer over Lars Horntveth


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.