Tape Cuts Tape is het trio van percussionist Eric Thielemans (EARR, Lidlboj, Mâäk’s Spirit), zangeres Lynn Cassiers (Lidlboj, Octurn)  en gitarist Rudy Trouvé (dEUS, Kiss My Jazz, Dead Man Ray). Ver buiten de gebieden die ze met hun andere projecten bewandeld hebben of bewandelen, zoeken ze met Tape Cuts Tape een opvallend poppy en toegankelijk kader op zonder te vervallen in vanzelfsprekendheden. Een eerste album ‘Pagan Recorder’ verscheen in 2010 op Heaven Hotel waar de band in het gezelschap vertoefde van I Love Sarah, Franco Saint de Bakker, Tip Toe Topic en ander Antwerps werk dat welig onder de radar tiert.

In januari 2013 verscheen de opvolger ‘Black Mold’ en nog steeds is moeilijk doen niets voor de nochtans doorwinterde muzikanten. Integendeel: bij momenten betoverend en warm heeft de cd alles om een breed publiek aan te spreken.

 

Over de audio

Een mens moet al van kwade wil zijn om de kabbelende charme van ‘Deep Garden’ te kunnen negeren. De verschillende lagen gitaar die zorgen voor een zacht golvende onderbouw waarop de dromerige stem van Lynn Cassiers moeiteloos kan meedrijven, laten een heel verleidelijke kant van Tape Cuts Tape horen. Mooi om volgen is ook hoe op 1:35 de harmonisatie van de gitaarpartijen wordt opengetrokken en hoe op 3:17 plots een andere toonaard wordt opgezocht.

Voor het zover is, heeft het drietal echter de metrische en melodische stabiliteit los gelaten voor een industrieel aandoend tussenspel dat een desolate sfeer uitademt. Niet beklemmend of bedreigend, maar eerder met de charme die zo eigen is aan verlaten sites.

Meer over Tape Cuts Tape


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.