Het über-rock 'n' rolltrio Peter Pan Speedrock is een fenomeen: de band heeft met recht de titel van hardst werkende rockband verdient door tomeloze inzet, energie en een geschift aantal optredens af te werken. Los daarvan is er geen enkele twijfel dat de albums die deze drie heren op de wereld loslieten, bol stonden van heerlijk smerige rock 'n' roll aan een rotvaart gespeeld. 'Fiftysomesuperhits' is dan ook een perfecte titel voor een geschift uitgebreide verzamelaar.

Allereerst is de titel behoorlijk raak, aangezien deze dubbelaar achtenvijftig tracks telt. Dat lijkt belachelijk veel, maar de meeste songs zijn zo snedig en zo snel voorbij dat het eigenlijk geen zier uitmaakt. Aan de basisformule van Peter Pan Speedrock wordt nooit gesleuteld: de heren kennen hun klassiekers uit de jaren vijftig, maar trappen continu het gaspedaal in, wat klinkt als een hotrod die rijdt met nitroglycerine. De wat rauwere aanpak brengt dan ook op de ideale manier de elektriserende energie over.

Veel nieuwe of afwijkende tracks staan er niet op deze dubbelaar, maar wel enkele extraatjes. Zo zijn er verschillende songs met de bandmascotte en toeverlaat Dikke Dennis, een man met een lichte André Hazes-fascinatie, maar het hoort er allemaal bij. Ook de samenwerking met Def P van Osdorp Posse staat hier in het zilver gegrifd, alsook een geweldige versie van '(Ghost) Riders in the Sky'.

Als een eerste stap in de wondere wereld van Peter Pan Speedrock kan deze dubbelaar tellen, al dient ook gezegd te worden dat de niet aflatende stroom aan songs mogelijkerwijs vermoeiend kan worden. De band laat namelijk nooit af, en ondanks enkele rustigere, meer door blues-beïnvloede tracks raast de rest als een op hol geslagen stoomlocomotief door. Dat maakt 'Fiftysomesuperhits' dan ook de ideale partner voor een dagje cruisen met de wagen, een fikse portie fitness of gewoon een hartelijke knaller om een avondje feesten mee in te zetten of af te sluiten.

Meer over Peter Pan Speedrock


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.