Het is al jaren stil rond Hood. Hun vorige full-album, 'Cold House', dateert alweer van 2001. De verwachtingen rond hun nieuwe album, dat begin 2005 zal uitkomen, zijn dan ook hooggespannen. Deze single/EP moet alvast een voorsmaakje geven.
'The Lost You', titeltrack van deze EP en de eerste single van het nieuwe album, lost de verwachtingen ruimschoots in. Een ritmisch verknipte sample met hoekige beat trekt het nummer op gang. In schril contrast daarmee staat de neutrale, breekbare stem van Adams, die het nummer het aparte karakter geeft dat Hood kenmerkt. Met heldere gitaren en een veelheid aan lagen en geluiden creƫren ze een heel eigen sound, die nog het meest aan een label als anticon doet denken, met wie ze dan ook vaak samenwerken. Opvallend is wel dat 'The Lost You' bijzonder catchy en up-tempo is, opgewekter dan de donkere voorgangers. Hood laat zich van zijn meest toegankelijke kant zien.
'You Can't Breath Memories' laat zien dat Hood ook in de rustige nummers kan overtuigen. Met een delay en verschillende lagen vervormde geluiden bouwen ze een bijzonder sfeerrijke sound op. In combinatie met repetitief drumwerk en Adams' ijle stem kabbelt het nummer rustig voort, evenwel zonder ook maar een seconde te vervelen. Daar waar 'You Can't Breath Memories' zich nog op de brug tussen indie en elektronica bevindt, gaat Hood in 'Over The Land Over The Sea' nog verder en kiezen ze resoluut voor het elektronica-experiment. Een voortstuwende beat wordt langzaam aangevuld met een opzwepende livedrum. Vervolgens wordt het nummer overladen met massa's geluiden, zoals gesamplede stemmen (waaronder die van anticon's doseone), vervormde gitaren, warme synthesizers en zelfs een melodica. Al is het nummer niet meteen Hood zoals we ze gewoon zijn, het experiment mag er wel zijn.
Met 'The Lost You' levert Hood een zoethoudertje af dat kan tellen. Vier nummers van de EP zullen niet op het full-album komen, wat in combinatie met de zachte prijs een mooi verkoopsargument is. Een aanrader!

Meer over Hood


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.