De gitarist Nico Roig werd geboren in Barcelona en week later uit naar Brussel. Met Joachim Badenhorst nam hij zijn composities voor baritongitaar en basklarinet op, wat resulteerde in de het titelloze debuut van Os Meus Shorts. In live-situaties kunnen gasten opduiken als rietblazer Martí Melià en drummer João Lobo. Naast zijn activiteiten met Os Meus Shorts is Roig ook te horen in Rana Comun (met o.a. Lynn Cassier en Els Vandeweyer), het duo s'Acobla, The Crappy Mini-Band (die gebruik maakt van speelgoed), het trio Rabbit en Onions met drummer Marek Patrman en bassist Manolo Cabras.

Over de audio

In 'Johnny Guitar' (met meer dan twee en een halve minuut een van de langere tracks op 'Os Meus Shorts') komt het speelse en gevarieerde karakter van het duo Roig-Badenhorst duidelijk naar voor. De inzet – als een country-dans – gaat snel over in een meer experimenteel deel waarbij een herhaalde noot van de gitaar voor de drive zorgt. De basklarinet krijgt hier een meer ritmische rol waarbij stemgeluiden voor een derde klanklaag zorgen. In een derde deeltje wordt de herhaalde noot opengetrokken naar een (eveneens herhaald) akkoord en gaat de basklarinet langere tonen spelen.
Deze structuur wordt twee keer afgewandeld, waarna de gitaar, vlak voor het einde, nog even terugkeert naar het country-deel.

Meer over Os Meus Shorts


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.