In 2011 kreeg Teun Verbruggen van het festival Follow the Sound de kans om naar believen een international sextet samen te stellen. De drummer mikte meteen erg hoog en slaagde er in om buitenlandse kleppers Trevor Dunn, Andrew D'Angelo, Nate Wooley en Marc Ducret naast zijn vertrouwde Fender Rhodes-speler Jozef Dumoulin rond zich te scharen.

De samenstelling van de band maakte meteen duidelijk dat The Bureau of Atomic Tourism geen band zou worden die elke week in België (of bij uitbreiding eender waar) te horen zou zijn. Toch werd de groep ook geen eenmalig project, want uit opnames, gemaakt tijdens verschillende concerten werd in 2013 het album 'Second Law of Thermodynamics' getrokken. Goed een jaar later heeft Verbruggen een tweede B.O.A.T.-album ‘Spinning Jenny’ klaar, waarvan de muziek opnieuw live opgenomen werd, deze keer in Genève, Parijs en de Brusselse Recyclart.

Over de audio

‘Canon’ is een compositie van Marc Ducret. Het stuk werd grotendeels opgenomen in de originele bezetting van The Bureau of Atomic Tourisme. Alleen Trevord Dunn werd vervangen voor Jasper Stadhouders. De opnames dateren van april 2013 en werden gemaakt in de Recyclart (Brussel).

Meer over The Bureau of Atomic Tourism


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.